بالابر چیست؟ معرفی انواع بالابر + مشخصات

معرفی انواع بالابر و کاربرد آن

خیلی از افرادی که به دنبال نصب بالابر برای منزل، مغازه، رستوران، کارگاه، مسجد و… دارند، اطلاعات دقیقی از انواع بالابر و مشخصات این دستگا ندارند. پس اگر به دنبال این هستید که بدانید بالابر چیست و انواع مختلف بالابر ها را به همراه مشخصات و کاربرد آنها بشناسید، ادامه این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

بالابر چیست و چه کاربردی دارد؟

تعاریف بسیار مختلفی در بازار و فضای دیجیتال از بالابر وجود دارد. اما به صورت کلی و ساده، تعریف بالابر را می‌توان اینگونه بیان کرد:

دستگاهی که افراد، لوازم، وسایل و محموله های مختلف را باتوجه به نیاز، از یک طبقه به طبقه ای دیگر به صورت عمودی (یا افقی) جابجا می‌کند، بالابر نام دارد.

به عبارت دیگر، نوعی وسیله کاربردی که از طریق نیروی الکتریکی، باعث جابجا شدن افراد یا وسایل بین ارتفاعات مختلف و مشخص می‌شود بالابر نام دارد. این دستگاه کاربردی دارای انواع مختلفی است که هرکدام در صنایع مختلف ساختمانی، فروشگاهی، مذهبی، کارگاهی و… کاربرد مشخصی دارند. در ادامه با کاربرد های مختلف انواع بالابر آشنا می‌شویم:

کاربرد بالار

همانطور که گفتیم، این دستگاه، در صنایع مختلفی کاربرد دارد که به صورت کلی، به معرفی انواع کاربرد بالابر می‌پردازیم:

  1. در ساختمان های مسکونی که امکان نصب آسانسور وجود ندارد،
  2. برای جابجایی افراد مسن و ناتوان در قسمت راه پله،
  3. جابجایی بار و محموله در کارگاه ها، کارخانه جات و انبار ها،
  4. مورد استفاده در مساجد برای جابجایی افراد یا مواد غذایی یا لوازم مختلف بین طبقات
  5. در رستوران های دارای طبقات مختلف برای جابجایی اقلام غذایی و پرسنل
  6. در امور شهرداری مانند تعمیر تیر چراغ برق و…
  7. در کارگاه های ساختمانی برای جابجایی مصالح مختلف
  8. جابجایی خودرو در نمایشگاه ماشین
  9. کاربرد در فرودگاه ها
  10. و…

معرفی انواع بالابر

هرکدام از مواردی که دز لیست کاربرد های انواع بالابر به آنها اشاره کردیم، نوع خاصی از بالابر را می‌طلبد. به طور کلی، بالابر ها به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم بندی می‌شوند که هرکدام از آنها، دارای انواع مختلف و کاربرد های متفاوتی هستند. پس برای آشنایی بیشتر با انواع مختلف بالابر و تعریف بالابر، در ادامه انواع بالابر و رایج ترین نوع آن را به شما معرفی می‌کنیم:

بالابر متحرک

بالابر های متحرک، به انواع بالابر گفته می‌شود که علاوه بر حرکت عمودی، در جهت افقی نیز حرکت کرده و معمولا در انبار های بزرگ کاربرد دارند. انواع بالابر متحرک به شرح زیر است:

  1. بالابر متحرک هلی (یدکی): این نوع بالابر به صورت دستی جابجا می‌شود. یعنی برای جابجایی آن، باید آن را هل داد و یا به صورت بکسل به کمک یک خودرو، آن را در جهت افقی حرکت داد.
  2. بالابر خود کششی: این نوع بالابر، دارای موتور برای جابجایی افقی بوده و نیاز به نیروی هل دادن یا یدک کشی برای جابجایی ندارد. هزینه این نوع بالابر ها نسبت به مدل های دیگر بالاتر است.

بالابر ثابت

رایج ترین نوع استفاده از بالابر، مدل ثابت آن است. این نوع بالابر معمولا بصورت فیکس و بدون حرکت افقی، در یک مکان معین نصب شده و برای جابجایی عمودی از آن استفاده می‌شود. بالابر ثابت نیز دارای مدل های متنوع و کاربرد های مختلفی است که در ادامه هریک را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بالابر ثابت صنعتی

بالابر های صنعتی، همانطور که از اسمش پیداست، برای مصارف صنعتی، کشاورزی، کارگاهی، انبار، فروشگاهی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع بالابر، معمولا ظرفیت جابجایی 10 تا 100 تن را دارد.

بالابر هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی ثابت یکی از پرفروش ترین مدل های بالابر است که در بازار موجود است. این نوع بالابر، به دلیل مصرف پایین برق، سروصدای کم و قیمت اقتصادی مورد توجه بسیاری از مشتریان است. یکی از ویژگی های این دستگاه، فرود اضطراری هنگام قطعی برق است. ایمنی این بالابرها بسیار بالا بوده و در فروشگاه ها، ساختمان های مسکونی و کارگاه ها کاربرد بسیاری دارد.

بالابر ثابت آکاردئونی

عملکرد این دستگاه بسیار شبیه قیچی است که به آن بالابر قیچی هم نیز می‌گویند. به این صورت که بالابرنده دستگاه، به شکل آکاردئون جمع شده و برای بالا رفتن، جک های کناری، این آکاردئون را باز می‌کنند. ظرفیت بالابر قیچی بسیار بالا بوده و در ارتفاعات زیاد نیز کاربرد دارد.

بالابر ثابت زنجیری و کابلی

نیروی محرکه این بالابر توسط وینچ است. کابین بالابر توسط وینچ که با کابل به آن متصل شده، به بالا و پایین حرکت می‌کند. ایمنی این دستگاه نسبت به مدل های دیگر، کمی پایین تر بوده و مدام باید آن را بررسی و بازرسی کرد تا از جلوی اتفاقات ناگوار جلوگیری به عمل آید.

بالابر وینچی

بالابر وینچی، نوعی از بالابر است که در ساختمان ها و کارگاه های ساختمانی کاربرد بیشتری دارد. برای جابجایی مصالح و بار بین طبقات از این بالابر استفاده می‌شود. این دستگاه، دارای یک موتور است که کابل را به بالا و پایین هدایت می‌کند. این کابل نیز مجهز به یک قلاب بوده که وسایل و بار به آن متصل می‌شود.

معرفی انواع بالابر به لحاظ کاربرد

انواع بالابر را به لحاظ کاربرد می‌توان به صورت زیر تقسیم بندی نمودک

  • بالابر مسکونی: این نوع از بالابر معمولا در ساختمان های مسکونی برای جابجایی افراد و یا اسباب بین طبقات کاربرد دارد.
  • بالابر فروشگاهی: بالابر فروشگاهی یا بالابر مغازه معمولا در رستوران ها، فروشگاه ها و مغازه هایی که دارای انبار و آشپزخانه در طبقات مجزا هستند، کاربرد دارند. در گذشته، از نردبان برای جابجایی افراد و اقلام بین این طبقات استفاده می‌شد که کار بسیار دشوار و زمانبری بود. اما امروزه، امکان نصب انواع بالابر فروشگاهی وجود دارد که به راحتی افراد و محموله ها را بین طبقات مغازه، فروشگاه، رستوران و… جابجا می‌کند.
  • بالابر نمایشگاهی: شما هم حتما از جلوی نمایشگاه های اتومبیل چند طبقه عبور کرده اید و برایتان سوال شده که چگونه خودرو ها را در طبقات قرار داده اند. توسط بالابر خودرو یا نمایشگاهی، این امکان وجود دارد که خودرو را به راحتی و به وسیله این دستگاه، بین طبقات جابجا نمود.

جمع بندی تعریف و معرفی انواع بالابر

بالابر ها امروزه جایگاه ویژه ای در صنایع به دست آورده اند. باتوجه به پیشرفت تکنولوژی، نیاز به استفاده از ابزار های کاربردی پیشرفته نیز بیشتر می‌شود. یکی از این ابزار ها برای جابجایی بار های بسیار سنگین، تعمیرات در ارتفاعات مختلف، جابجایی افراد مختلف و… از آنها استفاده می‌شود، بالابر است. بالابر ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام در صنایع مختلف استفاده می‌شوند. در این مقاله از وبسایت آروین تجارت سعی نمودیم تا انواع کاربردی این دستگاه را به شما معرفی کرده و کاربرد هرکدام را توضیح دهیم.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات
خدمات ما

مقالات مرتبط

error:
اسکرول به بالا