تفاوت و مقایسه آسانسور کششی و آسانسور هیدرولیکی

مقایسه و تفاوت بین آسانسور کششی و آسانسور هیدرولیکی

امروزه اکثر بالابر ها و آسانسور هایی که در موارد مختلف استفاده می‌شوند، یا از نوع کششی هستند یا هیدرولیکی. هردوی اینها دارای مزایا و معایب مختلفی هستند که در ادامه مقاله مقایسه آسانسور کششی و آسانسور هیدرولیکی به آنها می‌پردازیم؛ اما به هرحال هرکدام در موارد خاص، می‌توانند بهترین عملکرد را نسبت به نوع دیگر داشته باشند. به عبارت دیگر، نوع کششی می‌تواند در برخی موارد خاص بهتر از آسانسور هیدرولیکی باشد یا در موارد دیگر، نوع هیدرولیکی عملکرد بهتری نسبت به آسانسور کششی خواهد داشت. در ادامه باماه همراه باشید تا به طور کامل به بررسی تفاوت ها و مقایسه انواع آسانسور هیدرولیکی و کششی بپردازیم و مزایا و معایب هرکدام را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم.

بالابر هیدرولیکی چیست؟

بالابر هیدرولیک یکی از رایج ترین انواع مکانیسم های بالابر است که از قرن بیستم تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. این دستگاه از یک پمپ برقی استفاده می کند تا سیال هیدرولیک را از طریق یک سیستم بالابر به جک وارد کند. سپس آسانسور را به سمت بالا به حرکت در می‌آورد. برای پایین آمدن نیز روغن هیدرولیک از داخل پیستون خارج شده و به پمپ برمی‌گردد تا کابین به پایین حرکت نماید. احتمالاً سیستم‌های هیدرولیک را در مراکز خرید و سایر ساختمان‌های کوچک‌تر دیده‌اید. مانند رستوران ها، فروشگاه های بزرگ و…

مزایای آسانسور یا بالابر هیدرولیکی چیست؟

هنگام انتخاب مناسب ترین و بهترین آسانسور، باید نکات مهم قبل از خرید آسانسور را بدانید و تفاوت ها، مزایا و معایب هرکدام از انواع آسانسور یا بالابر را بشناسید تا درک بهتری برای انتخاب گزینه مناسب داشته باشید. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این موارد خواهیم پرداخت:

  • قیمت و هزینه مناسب: هزینه و قیمت برای بسیاری از شرکت‌ها یک فاکتور مهم محسوب می‌شود. نصب آسانسور هیدرولیکی معمولاً نسبت به انواع دیگر ارزان تر و به صرفه تر است. اگر ساختمان شما می تواند یک آسانسور هیدرولیکی را در خود جای دهد، به دلیل هزینه اولیه پایین، به عنوان بهترین گزینه برای شما به حساب می‌آید. این گزینه برای شرکت ها یا ساختمان هایی که از نظر مالی محدود هستند، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شوند.
  • اشغال فضای بسیار کم: یکی از مهمترین فاکتور هایی که در مقایسه آسانسور کششی و آسانسور هیدرولیکی باید در نظر داشت، فضای در دسترس برای تجهیزات، چال و کابین است. در مجموع بالابر یا آسانسور های هیدرولیکی حدود 10% فضای کمتری نسبت به مدل های کششی فضا اشغال می‌کنند و در فضاهای محدود، یک گزینه مناسب به حساب می‌آیند. به همین دلیل در ساختمان های کوچک تر و طبقات کمتر، نصب آسانسور هیدرولیکی پیشنهاد می‌شود.
  • بدون نیاز به موتورخانه و اتاقت تجهیزات: آسانسور و بالابر هیدرولیکی به تجهیزات جداگانه نیازی ندارند. در نتیجه نیازی به اشغال یک فضای بسیار بزرگ برای نصب تجهیزات و ماشین آلات اضافی نبوده و برای ساختمان های کوچک، بسیار ایده آل است. همچنین دیوار های باربر (دیوار حمال) می‌تواند بار سنگین آسانسور هیدرولیکی را تحمل نموده و هیچ سازه اضافی مورد نیاز نخواهد بود.

معایب بالابر و آسانسور های هیدرولیکی

برخی از نقاط قوت این نوع بالابر ها می‌توانند عامل به وجود آمدن برخی از نقاط ضعف در جبهه مقابل باشند. باتوجه به ساختمان مورد نظر و تعداد افرادی که می‌خواهند با آسانسور جابجا شوند، این معایب می‌تواند در انتخاب شما تاثیرگذار باشند. برخی از معایب آسانسور هیدرولیکی به شرح زیر است:

  • زمان جابجایی بالا: بالابر و آسانسور های هیدرولیک نسبت به آسانسور کششی، کند تر عمل می‌کند. پس در مواردی که به سرعت بالای جابجایی آسانسور نیاز است، این نوع آسانسور مشکل ساز خواهد بود. حداکثر سرعت این نوع بالابر ها 150 فوت در دقیقه است که نسبت به آسانسور کششی سرعت نسبتا پایین تری محسوب می‌شود.
  • نیاز به سیستم کنترل دما: از آنجایی که بالابرهای هیدرولیک در عملکرد خود از روغن تحت فشار بالا استفاده می کنند، می تواند باعث داغ شدن بیش از حد روغن شود. این بدان معنی است که برای اطمینان از گرم نشدن بیش از حد روغن به یک سیستم کنترل دما نیاز است.
  • احتمال نشت بوی نامطبوع: زمانی که روغن هیدرولیک داغ می شود، می تواند بوی نامطبوعی از خود منتشر کند که  گاهی اوقات در داخل آسانسور یا گاهی اوقات خارج از آسانسور، این بوی نامطبوع استشمام می‌شود. خنک‌سازی مؤثر بو را کاهش می‌دهد، اما همچنان باید نظارت شود زیرا ممکن است در برخی از مواقع نشت بو غیرقابل کنترل شود.
  • حساسیت تعمیر و نگهداری: آسانسور های هیدرولیکی در مقایسه با انواع کششی، نیاز به تعمیر، مراقبت و نگهداری مداوم بیشتری دارند. همچنین روغن موجود در بالابر هیدرولیکی بهمراه فیلتر هایی که سالی یک بار تعویض می‌شوند، نیاز به تعویض دارند. شیلنگ ها و اتصالات نیز هر پنج سال یکبار باید تعویض شوند. این هزینه مداوم می‌تواند برای برخی از افراد یا ساختمان های خاص، مشکلاتی را ایجاد نماید.
  • سر و صدا: یکی دیگر از معایبی که در مقایسه آسانسور هیدرولیکی با آسانسور کششی می‌توان به آن اشاره نمود، ایجاد سر و صدای بیشتر است. این موضوع در ساختمان های مسکونی و برخی از ساختمان های اداری، می‌تواند مشکل ساز شود. در ساختمان هایی که از قبل برای آسانسور آنها، فضای مجزا تعبیه شده باشد، این موضوع پیش نخواهد آمد؛ اما برای ساختمان های قدیمی تر که قصد نصب آسانسور جدید در آنها را داریم، ممکن است این موضوع به یک چالش تبدیل شود.

باوجود تمامی این موارد، هنوز هم بالابر های هیدرولیکی یکی از محبوب ترین و پرفروش ترین انواع آسانسور و بالابر هستند که در ساختمان های مختلف (عمدتا غیرلوکس) استفاده می‌شوند. همچنین این نوع بالابر دارای تمامی موارد اضطراری و ایمنی هستند و از نظر ایمنی، هیچ نقطه ضعف و کم و کاستی در آنها دیده نمی‌شود.

بالابر یا آسانسور کششی چیست؟

وقتی به تفاوت های اصلی و مقایسه آسانسور کششی و هیدرولیکی نگاه می‌کنیم، اصلی ترین تفاوت بین آن ها تعداد طبقات و ارتفاعی است که هرکدام می‌توانند سرویس بدهند. برخلاف آسانسور هیدرولیک، آسانسور های کششی بدون محدودیت در تعداد طبقات و ارتفاع، می‌توانند سرویس دهی کنند؛ زیرا پیستونی وجود ندارد که محدودیت ارتفاع داشته باشد.

آسانسور کششی از کابل یا طناب، چرخ یا قرقره، وزنه تعادل و موتور برای جابجایی بین طبقات استفاده می‌کند. این تجهیزات به آسانسور اجازه می‌دهند تا با سرعت مناسب و بدون سر و صدای آزاردهنده، بین طبقات جابجا شود.

در این نوع بالابر، موتور به یک قرقره شیار دار که به صورت دندانه دندانه است، متصل می‌شود. سپس یک طناب یا کابل فولادی روی آن چفت شده که یک سر آن به ماشین و یک سر دیگر به وزنه تعادل متصل می‌شود. این تعادل، باعث کاهش مصرف انرژی آسانسور می‌شود.

مزایای آسانسور کششی

همانطور که آسانسور های هیدرولیکی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، مدل های کششی نیز مزایا و معایبی دارند که باتوجه به نیاز و موارد گفته شده، باید بهترین گزینه برای نصب تعیین شود.

  • عدم محدودیت در ارتفاع: آسانسور کششی، اغلب در ساختمان های مرتفع با تعداد طبقات بالا استفاده می‌شود. دلیل این موضوع این است که آسانسور کششی محدودیتی در ارتفاع نداشته و هرتعداد طبقه را ساپورت می‌کند.
  • سیستم های ایمنی متعدد و جامع: این نوع آسانسور ها در شرایط اضطراری، دارای سیستم های ایمنی زیادی هستند که حادثه و تلفات را به صفر می‌رسانند. یعنی در مواقع حساس و اضطراری، هیچ خطری افراد داخل کابین را تهدید نمی‌کند. اگر کابل پاره شود، این دستگاه به ترمز های دیسکی مجهز است که از سقوط کابین جلوگیری می‌کند. همچنین اگر حرکت ماشین سریع باشد، سنسور های دستگاه، جلوی سرعت نامناسب را گرفته و تعادل برقرار می‌کنند.
  • بالابر های کششی نسبت به مدل های هیدرولکی کارآمد تر و قابل اعتماد تر هستند. دلیل این امر، تجهیزات و اجزای مکانیکی کمتری است که در عملکرد آنها وجود دارد و در نتیجه، احتمال نیاز به سرویس، تعویض و خرابی کمتری وجود خواهد داشت.
  • سرعت بالای حرکت: همانطور که گفته شد آسانسور های کششی نسبت به مدل هیدرولیکی سرعت حرکت بالاتری دارند. دلیل آن هم محدودیت سیستم های هیدرولیک است.
  • تعمیر و نگهداری آسانسور: هرچند سرویس و نگهداری آسانسور ها، جز ضروریات و امور بسیار مهم در این دستگاه به حساب می‌آید؛ اما باید بدانید که آسانسور های کششی نسبت به آسانسور هیدرولیک، به تعمیر و نگهداری کمتر و جزئی تری نیاز دارند.
  • تحمل وزن بیشتر: باتوجه به نوع دستگاه، موتور و کابین بالابر کششی، تحمل وزن و قابلیت جابجایی افراد بیشتر نیز در این نوع آسانسور بسیار بیشتر از مدل هیدرولیکی بوده و برای ساختمان های پر رفت و آمد گزینه بهتری هستند.
  • سر و صدای کمتر: همانطور که گفتیم، آسانسور های کششی با توجه به فرایند مکانیکالی که دارند، سر و صدای کمتری نسبت به آسانسور هیدرولیکی دارند.

معایب بالابر یا آسانسور کششی

باوجود تمامی این مزایا، معایبی نیز برای آسانسور های کششی در نظر گرفته می‌شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

  • نیاز به موتورخانه: آسانسور های کششی به یک موتورخانه و یا اتاق تجهیزات نیاز دارد که ممکن است در فضای ساختمان، محدودیت های بزرگی ایجاد کند. هرچند انواع آسانسور روملس یا بدون اتاق امروزه جایگاه ویژه ای کسب کرده اند که می‌توانید از آنها برای ساختمان خود استفاده کنید.
  • قیمت بالا: به دلیل سرعت و کارایی اضافی، بالابرهای کششی می توانند هزینه بیشتری نسبت به مدل های هیدرولیک داشته باشند. همچنین باتوجه به تعداد بیشتر طبقات، تجهیزات و درب های بیشتری نیز برای نصب نیاز است که این موضوع می‌تواند به هزینه های نصب آسانسور بی افزاید.
  • نیاز به اتصالات و چارچوب بیشتر: برخلاف آسانسور هیدرولیکی، برای مدل های کششی باید یک قاب با اتصالات اضطراری و همچنین وزنه تعادل در شفت بالابر نصب شود. همچنین به یک چارچوب در بالای شفت آسانسور برای قرار دادن موتور و چرخ دنده ها نیاز است. این معمولاً در زمان ساخت ساختمان نصب می شود، اما اگر ساختمان آسانسور نداشته باشد، نیاز به مقاوم سازی دارد.

آسانسور هیدرولیکی روملس و آسانسور هیدرولیکی دارای موتورخانه

انتخاب بهترین آسانسور یا بالابر برای محل مورد نظر شما با شرکت مهندسی آروین تجارت (آروین لیفت)

شرکت آروین تجارت آسانبر مفتخر است با سالها تجربه حرفه ای در زمینه تولید و نصب انواع آسانسور، بالابر و پله برقی، بهترین ها را برای مشتریان خود فراهم نماید. شما می‌توانید با تیم فنی آروین لیفت تماس گرفته و در این زمینه مشاوره رایگان دریافت نمایید. همچنین در صورت نیاز، ما تکنسین های مجرب خود را به محل شما اعزام می‌کنیم تا تمامی شرایط فیزیکی محل را بررسی نموده و بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهد. فقط کافیست تا با یکی از شماره های درج شده تماس حاصل نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات
خدمات ما

مقالات مرتبط

error:
اسکرول به بالا