گیر کردن آسانسور و گیر افتادن داخل کابین آن، به ندرت اتفاق میافتد؛ اما به هرحال این موضوعی نیست که هرگز اتفاق نیفتد و به دلایل مختلف مانند قطعی برق، اختلال در عملکرد آسانسور، سوار شدن افراد با وزن بیش از حد مجاز و… ممکن است آسانسور در مسیر متوقف شده و به اصطلاح گیر کند. پس باید بدانیم که هنگام گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم و چه اقداماتی انجام دهید تا بدون حادثه و پیشآمد خاصی، از آسانسور خارج شوید. در ادامه این مقاله، به بررسی 5 اقدام مهم هنگام توقف و گیر کردن آسانسور میپردازیم:
یادتان باشد که قبل از هرچیزی، خونسردی خود را به طور کامل حفظ کنید و نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- خونسردی خود را حفظ نموده و قبل از هماهنگی تکنسین ها و آتشنشانی، به هیچ وجه سعی نکنید کابین را ترک نمایید؛
- از درب های کابین فاصله گرفته و اصلا سعی نکنید درب ها را باز کنید؛
- به خاطر داشته باشید که تمامی آسانسور ها دارای منافظ گردش هوا و اکسیژن بوده و هیچ محدودیتی در زمینه تنفسی و خفگی برای شما پیش نخواهد آمد؛
- منتظر تکنسین، نگهبان آموزش دیده یا عوامل آتش نشانی برای انجام اقدامات لازم و نجات بمانید؛
- برای درخواست کمک از دکمه اضطراری، آژیر، تلکام یا تلفن داخل کابین (در صورت تعبیه) استفاده کنید.
تحت هیچ شرایطی برای نجات افراد داخل آسانسور اقدام نکنید!
اگر بیرون آسانسور هستید و متوجه گیر کردن و از کار افتادن آن شدید، به هیچ وجه برای نجات افراد داخل کابین اقدامی انجام نداده و در اولین فرصت مسئول، نگهبان یا تکنسین فنی ساختمان را باخبر کنید. درصورتی که این افراد حضور نداشتند، سریعا با آتشنشانی تماس بگیرید. چرا که اقدام ناشیانه شما، هرچند از روی خیرخواهی و انسان دوستی، میتواند منجر به حادثه و تلفات شود. شرکت فنی مهندسی آروین لیفت، در چنین شرایطی روش های زیر را توصیه میکند:
- با مسافرین داخل کابین ارتباط برقرار کنید (با آنها صبحت کنید) و به آنها اطمینان دهید که تا زمانی که وحشت نکنند یا سعی در باز کردن درها نداشته باشند، در ایمنی کامل هستند و هوای کافی داخل کابین وجود دارد.
- سعی کنید تا زمان رسیدن عوامل آتشنشانی یا تکنسین ها، افراد داخل کابین را ترک نکنید و ارتباط خود را با آنها حفظ کنید.
- از مسافرین داخل کابین بخواهید تا دکمه باز شدن درب آسانسور را فشار دهند. برخی اوقات ممکن است آسانسور هم سطح طبقات گیر کرده باشد و درب آن نیز باز شود. در این حالت، به راحتی میتوانند از آسانسور پیاده شوند. اما اگر در بین طبقات گیر کرده بود، از آنها بخواهید که از خروج، به طور جدی اجتناب کرده و منتظر کمک بمانند. چراکه این موضوع میتواند تلفات جدی به همراه داشته باشد.
- تا زمانی که مجبور نشده اید، با آتش نشانی و اورژانس تماس نگیرید. این اتفاق ممکن است در موقعیت های مختلفی بیفتد و افراد تکنسین یا نگهبانان آموزش دیده مجتمع یا ساختمان، سریعا در محل حاضر شده و افراد را با اقدامات لازم نجات دهند. در شرایط اضطراری و خطرناک یا درصورتی که افراد ماهر و نگهبان وجود نداشت با فوریت های آتش نشانی تماس بگیرید.
هنگام گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم؟
تمامی سیستم های آسانسور و بالابر، معمولا دارای کلید های اضطراری هستند که فقط در شرایط خاص و هنگام گیر کردن آسانسور، باید توسط افراد آموزش دیده استفاده شوند تا افراد داخل کابین نجات پیدا کنند. با اینکه همیشه ایمنی در نصب آسانسور و بالابر حرف اول را میزند و امروزه تمامی نکات و شرایط ایمنی با بالاترین دقت در نظر گرفته میشود، اما به هرحال تحت شرایط خاص، ممکن است این اتفاق رخ دهد. پس چه بهتر که با آمادگی لازم در این شرایط باشیم و نکاتی که هنگام گیر کردن در آسانسور چه کار کنیم را مو به مو انجام دهیم تا بدون دردسر و تلفات، نجات پیدا کنیم یا حتی باعث نجات افرادی که گیر افتاده اند شویم.
گیر افتادن در داخل آسانسور عذاب آور و در برخی مواقع ترسناک است و ما منکر این موضوع نمیشویم؛ اما باید بدانید که این موضوع هیچ خطر و تهدیدی برای شما نداشته و بدون کوچک ترین دردسری، با رعایت تمامی نکاتی که گفتیم، میتوانید نجات پیدا کنید. شرکت فنی مهندسی آروین تجارت، با درنظر گرفتن بالاترین درجات ایمنی و کیفیت هنگام نصب آسانسور و بالابر، این اطمینان را به شما میدهد که برای کاربران شما هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
همچنین برای اطمینان از ایمن و سالم بودن آسانسور و بالابر خود، حتما سعی کنید سرویس و نگهداری دوره ای داشته باشید و با یک تیم حرفه ای در این زمینه قرارداد سالیانه ببندید تا ایمنی و کیفیت عملکرد آسانسور شما تضمین شود. شما میتوانید از خدمات سرویس و نگهداری آسانسور در تهران، کرج و سایر شهر های اطراف با بهترین قیمت و کیفیت بهره ببرید. فقط کافیست تا با مشاورین ما تماس بگیرید.